Monday, May 3, 2010

JADUAL UPDATE BLOG IMAN

Assalamualaikum, kepada ahli IMAN, di sini di lampirkan jadual giliran update blog IMAN bagi sesi ini.

(Nak masukkan jadual tak boleh, maka, jadilah begini saja, tapi kita panggil jadual jugak ok). ^^

Harap nama-nama yg bertuah & terpilih untuk meng'update' blog IMAN 'alert' dgn tugasan yg diberi~:)

~~~~~~~~~~~~~~~~


MEI 1 : AKMAL UPMI
MEI 2 : SUHAILAH UPMI


JUN 1 : QAFARUDIN UPMI
JUN 2 : FARHANIS UPMI


JULAI 1 : MUMTAZAH UPMI
JULAI 2 : FAEZ FAISAL UPMI


OGOS 1 : FARAIN UPI
OGOS 2 : KHALEQ UPI


SEPT. 1 : RAWIYANI UE
SEPT. 2 : HANIF AHMADUL UE


OKT. 1 : AISYAH ARSYAD S/U
OKT. 2 : QATRUNNADA S/U


NOV. 1 : FIKRI IDRUS BENDAHARI
NOV. 2 : ANIS SYAKIRAH


DIS. 1 : NADIAH UPMI
DIS. 2 : MURSYIDA


JAN. 1 : ASILA
JAN. 2 : TAUPEK


FEB. 1 : SYAHRUL NIZAM
FEB. 2 : NURAIN


MAC 1 : MAHIRAH 
MAC 2 : ASYRAF

~~~~~~~~~~~~~~~~


Petunjuk:
* (-BULAN- 1) : 2 minggu pertama. (1 - 14 haribulan)
* (-BULAN- 2) : 2 minggu kedua. (15 - 30/31 haribulan)


1. Frekuensi Update Blog: wajib update blog (artikel), 1x/minggu. Jadi, seorang PJ (Penanggungjawab) wajib mengupdate 2 artikel dalam jangka waktu 2 minggu bertugas.

2. PJ hanya perlu meletakkan artikel dan mengambil tahu segala komen yg dihantar tentang artikel tersebut.

3. Artikel mesti:
  • Di update dengan kemas & menarik (semampunya).
  • Mudah di baca (berperenggan pendek, tak terlalu panjang)
  • Tulisan (font size : Normal)
  • 'Bold'kan/ besarkan info yg penting @ apa yg hendak difokus.
  • Wajib letak gambar.
  • Letakkan 'sumber' artikel (jika ada).
  • Jaga adab & akhlak ketika menulis (jika tulis sendiri).
  • Artikel boleh dalam pelbagai bentuk mengikut keperluan semasa & mengikut citarasa masing2. (tazkirah,isu semasa,sajak,cerpen,komik,video,lagu dan lain2 tambahan -- sesuai utk semua)
  • Perhatian: Di akhir ruangan menulis artikel, ada satu kotak kosong yg bertanda 'Labels'. Setelah selesai update, mohon di 'klik' 'Show all' disebelahnya, dan pilih kategori artikel yg sesuai. 
  • [untuk artikel tazkirah,dakwah dll - pilih 'RISALAH". isu semasa - "TERKINI". palestin & ummah - "PEDULI UMMAH". wanita - "MUSLIMAT". promosi program/tentang program - "PROGRAM" dan lain2]

    4. Tugas khas unit: UPI - Keceriaan blog, Promosi program (poster), laporan selepas program (gambar di Galeri IMAN) dan video di YOUTUBE. UE - promosi barang keluaran UE & IMAN.


    5. Jadual ini dengan rasmi bermula bulan MEI 2011. Moga istiqamah hingga ke akhirnya :)


    **p/s: Selamat menjalankan tugas liLLahi Ta'ala. Moga apa yang di update itu memberi manfaat buat diri dan semua yg membaca. Siapa tak menjalankan tugas, ada dendanya (^_^) Email username & password akan di mesej kpd yg bertugas nanti. InsyaAllah.Jazakumullahu khair~



    Sebarang masalah / cadangan hubungi :

    12 comments:

    Dr Amad said...

    ini mesti prank lagi...dah tak percaya dah...=p

    3rdmarch said...

    saye pon tak percaye jugak.. ;p

    Ahmad Akmal said...

    nak tanya,

    'OKT. 2 : AKMAL UPM'

    maksudnye kena post time 2 Okt ke?

    mysterious_musafir said...

    prank? xla en. amad dan en. jijol. memang aiman moderator blog..

    en. akmal : okt 2 maksudnya 2 minggu terakhir oktober...

    Pengembara Bumi Ilahi said...

    "ini bkn cubaan...ini betul2 la.." (pendekar bujang lapok mode)..hehe=)

    nurul88 said...

    amad & jijol: x percaya takpe..janji keje kena buat..:p [saya xde bakat berlakon ok.hee]

    akmal: baca kat **petunjuk lepas jadual giliran tu..okt.2 maksudnya, kena post pada 15 hingga 31 oktober nnt..

    moderator II: farhana, moderator III: en.gapo..hrp maklum,he

    nurul88 said...
    This comment has been removed by the author.
    Syuhadah said...

    erm..jap..UPM kecerian blog??hmm..blog bukan udi n upmi je ke yg pegng??hehe...

    Ahmad Akmal said...

    @nurul88
    x baca petunjuk sebab xde Blue's Clues cakap 'petunjuk2'..


    UPM pegang keceriaan blog? Blog ni nampak dah ceria dah. Thanks la UPM buat layout susah2. Saya x suruh pun AJK2 dah buat. *terharu2*

    nurul88 said...

    sue n akmal:

    haih adik2 upm ni..byk soal lak ek..
    nway, kceriaan(template) blog tu hanif dh buatkn..blh tmbh mrkah kat UDI k..hehe..

    so,upm xde keje dh.kcuali ada arahan (mintak tlg actly) baru nnt..ni kan di antara bdg unit penerbitan n MULTIMEDIA :) smua ahli IMAN kena sama2 hidupkan blog IMAN..x gitu?

    apa yg penting? KERJASAMA ^^

    Syuhadah said...

    byk soal maknanya ingin mengenal pasti amanah yg diberikan..tanggungjawab...hehehe..

    AiS said...

    salam.. sori x update.. username ngan password utk blog saya lupe nk mintak..