Sunday, May 15, 2011

BROTHERS WITHOUT BORDERS"hai manusia, sesungguhnya Kami menciptakan kamu dari seorang laki-laki dan seorang perempuan dan menjadikan kamu berbangsa-bangsa dan bersuku-suku supaya kamu SALING MENGENAL. Sesungguhnya orang yang paling mulia diantara kamu di sisi Allah ialah orang yang paling bertakwa.  Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui lagi Maha Mengenal" 
(Al-Hujurat,49:13)


Insya Allah, IMAN dan BAIK akan mengadakan program BROTHERS WITHOUT BORDERS (BWB), bertujuan untuk menyampaikan berita tentang saudara seakidah kita diseluruh dunia. Mari sama-sama kita memupuk sikap peduli di antara kita. Bersempena dengan program di atas, group Facebook BWB  telah dilancarkan pada tanggal 14 Mei 2011 bagi menyampaikan lebih banyak informasi mengenai umat islam di seluruh dunia. Anda semua dialu-alukan untuk meletakkan apa-apa info tentang umat Islam kini. 7 video menarik juga bakal ditayangkan. Nantikan!
Group BWB ini akan terus aktif dari tanggal 14 Mei 2011 sehingga 27 Mei 2011

TALK oleh Ustaz Suherman dengan tajuk DUNIA ISLAM KINI juga akan diadakan pada:
TARIKH: 21 Mei 2011
HARI: Sabtu
TEMPAT:  FK A.3.3

"Tidak Sempurna Iman Seseorang di Kalangan Kalian Sehingga ia mencintai Saudaranya Sebagaimana ia Mencintai Dirinya Sendiri"
(Hadis Riwayat Bukhari & Muslim)

KEEP ON UPDATING INFO & VIDEO ON FACEBOOK!!

0 comments: